Kan Body SDS virkelig afhjælpe alt?

Det helt korte, klare og åbenlyse svar er selvfølgelig ”NEJ”!

Hvis du vil have det meget længere, mere nuancerede og komplekse svar, så skal du bare læse videre.

For at kunne svare ordentligt skal vi først en tur omkring, hvordan vi som Body SDS behandlere arbejder, samt lige have forklaret hvad det der ”SDS” egentlig er for noget.

En Body SDS behandling kan starte på flere måder. For mit vedkommende har jeg typisk 3 forskellige indgange til den klient, der tager plads på min briks.

  1. Er der meget uro i kroppen, starter jeg næsten altid med at lægge en hånd på maven og genetablere kontakten til vejrtrækningen, da en krop der er ”oppe at køre” ikke er i stand til at restituere. Og restitutionen er jo det slet skjulte formål med behandlingen ?
  2. Hvis der er ro på, eller når der er faldet ro på klienten, sætter jeg altid gang i lymfesystemet, ved at pulsere især området omkring brystkassen kraftigt. Dette kan tage en del tid, hvis kroppen er meget ”tillukket” eller det kan være ganske kort, hvis det er en blød og åben krop. Denne del af processen er vigtig, da et lymfesystem, der er blokeret eller stagneret, er en enorm hæmsko for kroppens evne til at fjerne affaldsstoffer.
  3. Den tredje og vigtige indgang til klienter er ”Det store detektivarbejde”. Det er her, jeg som behandler får mærket alle dele af klientens krop, for at bemærke ubalancer. Afhængig af hvor på kroppen jeg mærker, kan ubalancer føles vidt forskellige. Dog er det i høj grad en sansning mere end en tankeproces. Det er det nødt til at være, da vores sensoriske nervesystem har en langt højere båndbredde end vores bevidste tænkning kan præstere.

Bare mærk

En lille anekdote passer glimrende ind her: De første måneder på Body SDS uddannelsen fik vi adskillige gange at vide at vi skulle mærke på en muskel eller et led eller et område på kroppen. Øjeblikkeligt kom de første 10 spørgsmål til læreren i variationer over ”hvad er det, vi skal mærke efter?”. Svaret tilbage til os var simpelt og ekstremt provokerende for et mentalt tænkende menneske: ”Bare mærk!”

Men da de fleste mennesker, der tager sig tid til at læse et blogindlæg som dette, er mentalt tænkende, får I et svar på det naturlige spørgsmål: Hvad er det så jeg mærker efter?

Det kan være hårdhed/blødhed, gennemstrømmet/dødt, stiv/hypermobil, glat/ujævnt, symmetri/asymmetri, kontrolleret/tillidsfuldt eller følsomt/trygt.

Mit detektivarbejde skaber et overblik over, hvordan klienten har det. Er det fysiske årsager? Eller måske følelsesmæssige årsager? Er det koblet op på bestemte organer/organsystemer? Er der sammenhænge mellem symptomer forskellige steder i kroppen? Og ja, det er der meget ofte!

Det er dette overblik, der sammen med klientens beretninger om eget liv, helbred og velbefindende, danner udgangspunkt for alle behandlinger! Ikke to mennesker er ens og derfor heller ikke to behandlinger. Og af denne grund kan Body SDS behandling ikke puttes i kasser.

Ved at balancere kroppen, skabe gennemstrømning i væv, tryghed i kroppen mm, aktiveres en enorm stærk kraft til selvhelbredelse i din egen krop. Er du i tvivl om, hvad kroppen kan klare selv, synes jeg, du skal lave en hurtig googlesøgning på placeboens potentialer. Body SDS er meget mere end placebo, men vi er ikke for fine til at benytte os af de kæmpe potentialer, der ligger heri.

Tættere på optimal balance i kroppen

Denne tilgang til kroppen, at se klientens krop, omstændigheder og følelsesliv som et hele, og derefter arbejde systematisk med at skabe balance og liv, gør at Body SDS kan bruges som tilgang til næsten alle lidelser. Kommer du med en krop der af visse årsager er nede på 70% energimæssigt, humørmæssigt, smertemæssigt etc., kan vi med garanti hjælpe med at få den følelse op på 80 % eller måske endda 90. Kommer du med en krop der er meget nedbrudt af alvorlig sygdom, er vi meget ydmyge i forhold til, hvad vi lover af helbredelse. Men én ting kan vi love: er du på 20 % når du kommer er der meget stor sandsynlighed for at vi kan få dig op på måske 30% ret hurtigt, og måske hvis du er tålmodig op på 50 % eller højere. Og kan vi få dig så højt op, at kroppens selvhelbredende egenskaber får plads til at udfolde sig, kan der ske ret fantastiske ting i en tidligere syg krop.

Og så var der det der ”SDS”

SDS står for Self Development System. Det handler nemlig for en dygtig Body SDS-behandler om at gøre klienten opmærksom på, hvilke dybereliggende årsager der kan være til kroppens gener og sygdomme. Handler det om kosten, betyder det langt mere, hvad du som klient gør i de 7-10 dage, der er indtil næste behandling, end hvad der sker i den lille time du ligger på briksen. Og handler det om gamle handlemønstre, er du selv nødt til aktivt at ændre mønstrene, mens vi behandlere kun kan give dig et skub. Det samme kan siges, hvad enten årsagen er fysisk eller følelsesmæssig, et stressfyldt liv eller mentale uvaner. (Læs mere om det her)

Så for at vende tilbage til min indledning, er det lidt mere nuancerede svar på spørgsmålet i overskriften:

”Nej”. Men, vores kropsforståelse og vores holistiske tilgang til mennesker gør, at vi kan hjælpe langt de fleste mennesker med at udvikle sig i en god, sund og positiv retning næsten uanset udgangspunktet.