Body SDS behandling

Formålet er at behandle dine fysiske og følelsesmæssige udfordringer for at styrke dit helbred

Kropsterapeutisk helhedsbehandling

En Body-SDS behandling er en kropsterapeutisk helhedsbehandling.

En behandling tager 55 minutter, og formålet er at behandle dine fysiske og følelsesmæssige udfordringer for at styrke dit helbred.

En behandling efter Body-SDS-principperne er både til dig, der har konkrete lidelser som smerter, sportsskader, stress, gigt, forstuvninger, piskesmæld, museskader, rygsmerter, nakkesmerter, fordøjelsesproblemer, nyre- og galdestenssmerter og andre lidelser.

Men det er også relevant for dig, der vil øge dit velvære, styrke din sundhed, udrense affaldsstoffer eller opretholde en stærk og skadesfri krop.

Således foregår en Body-SDS-behandling hos os

Jeg hedder Toke Hougaard, og jeg er autoriseret Body-SDS-behandler og ejer af Mind Your Body i Lyngby som består af Christian Thelin, Solveig Lundtofte, Jeanette Vedelstjerne og Jeanette Gylling og mig selv. Derudover har vi et par dygtige behandlere tilknyttet løst, som somme tider tager behandlinger hos virksomheder. En behandling hos os foregår typisk på følgende måde:

Vi starter med at sætte os og snakke om dine udfordringer og dine forventninger til behandlingen.

Når vi har gjort det, kommer du op og ligge på briksen. Det er her, den primære del af behandlingen foregår. Her kommer du til at ligge ca. 45 minutter, mens jeg behandler dig både på kroppens forside og bagside.

I løbet af de 45 minutter har vi en dialog, hvor du fortæller, hvad der sker i din krop, og jeg fortæller dig, hvad jeg kan mærke.

Det kan være, at vi kommer ind på så forskellige emner som motion, kost, mindfulness, stress og mange andre ting, afhængig af, hvad der rør sig i dig.

Det er nemlig dig, der er i centrum, og vi lader dine behov styre behandlingens forløb.

Det er et grundprincip i Body-SDS, at alle dele af kroppen hænger sammen, og derfor arbejder jeg altid med hele kroppen. En udfordring, der føles isoleret til ét sted, kan sagtens hænge sammen med andre dele af kroppen.

Når de 45 minutter er gået, sætter vi os igen og samler op på behandlingen og aftaler det videre forløb.

Ovenstående er i grove træk det, der kommer til at foregå, når du kommer på besøg hos os. Vil du se det i billeder, så tag et kig på videoen i højre side af skærmen.

De fleste oplever et forbedret velvære og færre gener efter en behandling. Kroppen føles lettere og mere afslappet, og du har større overskud. Du kan naturligvis også føle lidt ømhed de steder på kroppen, hvor kroppen har været låst eller blokeret, men det fortager sig som regel hurtigt.

Jeg håber, at du har fået lyst til at prøve en Body-SDS behandling. Har du behov for mere information eller er du nysgerrig på, om jeg kan hjælpe lige netop dig, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan se vores priser her – og så booke en tid hos os online.

Vi håber, at vi ses.

Hvad sker der i kroppen under en Body SDS behandling

Når jeg selv har ligget på en briks og modtaget Body SDS behandlinger, har oplevelserne i den grad været forskelligartede.

Jeg har grædt som en pisket, jeg har haft snurren og summen i arme, ben og ansigt, jeg har oplevet at blive gal, og jeg har fået aha-oplevelser om hvordan, jeg skulle gribe en given situation an.

Jeg har også mange gange oplevet, at der ikke er sket andet end, at jeg bare havde en dejlig afslappet følelse i kroppen. Så har der været gange med kramper og små spasmer, og jeg har endda en enkelt gang oplevet at få et grineflip der varede i over en halv time.

Alle disse oplevelser ser jeg også mine egne klienter få.

Flere gange er jeg blevet spurgt, hvad det er der sker i kroppen, når den reagerer på en given måde, og af og til må jeg erkende, at jeg ikke kan give en god forklaring, men der er dog nogle generelle ting, jeg kan fortælle lidt om, og det vil jeg forsøge at gøre i dette korte indlæg.

Gråd er en af de hyppigste reaktioner, og ofte kommer det bag på klienten, når deres tårer pludselig løber ned af kinden eller en hulken starter i brystet. I en Body SDS forståelse af kroppen lagrer vi vores gamle ubearbejdede følelser som spændinger i kroppens muskler. Man siger, at en følelse er i kroppen i ca. 30 sekunder HVIS den får frit løb igennem os.

Kæmper vi imod svære følelser, kan vi gemme dem inde i os i årevis, og med de erfaringer jeg har med mig, er jeg ikke bange for at sige, at mange mennesker har en enorm stor container inden i, som i mange tilfælde trænger gevaldigt til at blive tømt. Mange har følelser med sig tilbage fra barndommen, hvor voldsomme oplevelser relateret til forældre eller andre nære relationer kan være så svære at rumme og bearbejde, at vores eneste måde at håndtere disse på, er ved at gemme dem væk.

I situationen er det en fantastisk forsvarsmekanisme, men hvis ikke man senere får åbnet op og håndteret de gamle følelser, vil de i sidste ende påvirke os så meget fysisk, at vi kan rende rundt med deciderede smerte som følge af en voldsomt overspændt og ”overfyldt” krop. Gråd er en fysisk måde at tømme den indre container og skabe følelsen af mere ”plads” og balance inden i. Jeg tror mange kan nikke genkendende til følelsen af lettelse og indre rum efter en god omgang gråd. Læg i øvrigt mærke til den store lighed mellem latter og gråd: små rytmiske sammentrækninger i maveregionen, der virker kraftigt afspændende.

Mennesker hvis ”container” er fuld, vil ofte opleve spændinger i nakke og hals. Halsen er i Body SDS optik bindeleddet mellem følelser og tanker, og når ikke kan ”være i” vores følelser, eller måske har gemt dem så langt væk, at vi overhovedet ikke mærker dem, er der uoverensstemmelse mellem tanker/hoved og krop/følelser.

Derfor kan det være en ide at mærke efter, hvad kroppen gemmer på, og hvad den forsøger at fortælle os, hvis man altid går rundt med kraftige spændinger i hals og nakke.

Også begrebet ”katarsis-processer” skal nævnes. Katarsis er græsk og betyder renselse (for følelser), og blev senere af blandt andre Freud brugt for afreaktion af indeklemte følelser. I Body SDS teori, og i øvrigt også i traditionel kinesisk medicin, knytter bestemte følelser sig til bestemte områder af kroppen og bestemte organer.

For eksempel er utryghed og overdreven kontrol knyttet til blæren og store dele af kroppens bagside. Hvis der er blokeringer og gamle ubearbejdede følelser i relation hertil, kan disse af og til forløses meget kraftigt gennem behandlingen af kroppen og en samtale, der skaber kontakt til det lukkede. Det kan ses som kraftig hulken, kraftig summen og snurren i kroppen og i ekstreme tilfælde som kramper i dele af kroppen eller endda i hele kroppen.

Disse reaktioner kan være meget voldsomme, ikke mindst fordi al kontrol går tabt, og kroppen lever sit eget liv. Er man så heldig at få disse voldsomme reaktioner, er det egentlig ”bare” at give efter, fokusere på vejrtrækningen og stole på, at der sker noget rigtig godt.

I det små kan kramper i hænder, fødder og lægge også være eksempler på simple reaktioner, hvor kroppen begynder at afsyre og afspænde sig selv og genskabe en ny balance efter at kroppens spænd via behandlingen er blevet ændret markant. For de fleste er en umiddelbar reaktion at forsøge at komme ud af kramperne, men det optimale er blot at vente, til krampen går over af sig selv.

Og nej, det er ikke sjovt – jeg skulle hilse og sige, at jeg har lyttet til mange bandeord, når jeg har fortalt mine klienter, at de bare skal trække vejret og nyde krampen:-)

Body SDS behandlinger kan føre til mange flere reaktioner, end dem jeg her har nævnt: ekstrem kulde, voldsomme svedeture, tørst mm. Mange gange giver reaktionerne god mening i forhold til behandlingens tema, og andre gange går kroppen i en proces, uden at jeg som behandler kan sige præcis hvorfor. Kroppen er nemlig så utrolig kompleks, at vi formentlig aldrig kommer til at kunne beskrive alle de millioner af spændende sammenhænge den rummer.

Heldigvis behøver vi ikke forstå alt for at få en velfungerende krop uden skavanker og med masser af indre rum og følelse af frihed – det kræver kun, at vi forstår kroppens sprog og reagerer på det, den fortæller os.

Så begynd at lytte!

Verdens bedste behandlerbriks

Det bedste værktøj er nødvendigt hvis man vil opnå de bedste resultater. Derfor har vi i Mind Your Body investeret i den absolut bedste briks, der findes til Body SDS behandling.

Body SDS grundlægger Ole Kaare Føli brugte de sidste 20 år af sit liv på at udvikle og forfine en briks, der er designet specielt til de pulserende bevægelser der er så karakteristiske for Body SDS, og til at hjælpe med at frigøre ryggens led på en blid, skånsom og effektiv måde.

Når du ligger på briksen, vil du opleve, at briksen bevæger sig med i din krops rytme. Derved skabes der plads mellem hvirvlerne i rygsøjlen, hvilket er meget vigtigt, når man ønsker at have en fri, smidig og smertefri krop.

Det siger vores kunder