100 km Ultratrailløb med uventet udfordring

At udfordre mig selv har altid været en del af min natur og min tilgang som Body SDS terapeut. Jeg trives i naturen og finder ro og styrke i at løbe alene i de smukke omgivelser. Derfor besluttede jeg mig for at tage en enorm udfordring op: et 100 km ultratrailløb i Silkeborg den 2. september. Jeg var godt forberedt og klar til at møde den barske jyske natur, men en uventet hindring kom i vejen.

Uventet udfordring: Den hævede og sorte fod

I slutningen af juli begyndte min venstre fod pludseligt at hæve voldsomt op og blev endda næsten helt sort på et tidspunkt. Lægerne kunne ikke give mig en klar diagnose. Der var hverken brud eller infektion. Det var som om, min krop pludselig besluttede at udfordre mig på en helt ny måde. Jeg har selv lavet min egen teori om at kroppen via noget behandling har fået genaktiveret noget gammelt. Men klart svar får jeg nok ikke.

Jeg troede faktisk, at jeg ville blive nødt til at opgive løbet. Men ikke uden kamp.Jeg indstillede mig på, at jeg ikke kunne træne i ugerne op til løbet, og at jeg var nødt til at finde en anden måde at arbejde mig igennem denne udfordring på, hvis jeg skulle opnå mit mål. Jeg vendte mig til Body SDS behandlinger, der åbnede op for foden, aktiverede lymfen og skabte flow. Cryoterapi hos Klinik Genstart blev også en vigtig del af min genopretningsproces (Cryoterapi er kuldeterapi og havde en fantastisk effekt på mig – kan varmt anbefales).

At gennemføre løbet

Selve løbsdagen nærmede sig, og jeg var klar til at tage udfordringen op. Uden træning i en måned op til var mine forventninger sænket en del, men klar var jeg til starten kl 6 lørdag morgen. Trailløbet i Silkeborg ville tage mig gennem nogle af Danmarks mest utrolige naturskønheder og ikke mindst nogle af de mest modbydelige bakker, og jeg var fast besluttet på at nyde hvert øjeblik. De første 70 km var en ren fornøjelse. Jeg følte mig flyvende og blev opslugt af den storslåede natur omkring mig. Jeg mærkede intet til min fod, det var som om kroppen havde forstået at den skulle bruge sine ressourcer på noget andet denne dag. Men som det ofte sker i sådanne udfordringer, begyndte de sidste 30 km at teste min mentale og fysiske styrke. Kramper kom snigende, og jeg måtte kæmpe en indædt indre kamp for at holde mig på sporet. En afgørende faktor var min bevidste vejrtrækning gennem næsen og med mellemgulvet. Denne teknik hjalp mig med at bevare fokus og energi, selv når udfordringerne syntes uoverstigelige.

En sejr for krop og psyke

Da jeg krydsede målstregen efter 10 timer og 48 minutters løb, følte jeg mig som en ægte vinder. Jeg havde overvundet en kæmpe udfordring, som jeg havde givet mig selv, og kom endda i mål som nummer 3 af ca. 60 startende. Min oplevelse bekræftede mig endnu engang i, at vores kroppe og sind er i stand til langt mere, end vi nogensinde forestiller os. Vi er alle unikke med vores egne styrker og udfordringer, men det er vores tro på os selv og vores motivation, der afgør, hvor langt vi kan gå.

Det ekstraordinære er inden for rækkevidde for os alle, hvis vi tør udfordre os selv og tro på vores potentiale. Hvad end det er at løbe 100 km, lære at holde vejret i ti minutter eller udvikle usædvanlige sanser.

Så gå ud og udfordr dig selv. Tro på, at du kan udrette det ekstraordinære, fordi dine potentialer er langt større, end du tror. Livet er fyldt med smukke øjeblikke og triumfer, der venter på dig, hvis du tør tage det første skridt ind i det ukendte.